Wat is NLP counseling

Meer dan een leertherapie

 

NLP-counseling is een methode voor mensen die worstelen met een probleem, een hulpvraag of een ziekte. In deze methode zijn verschillende soorten therapeutische invalshoeken samengebracht tot één geheel.

NLP-counseling is ontwikkeld door de Nederlandse Academie voor Psychotherapie.

 

Eerst mens, dan deskundige

Essentieel in NLP-counseling is het basisprincipe 'eerst mens, dan deskundige'. NLP-counseling richt zich niet op het symptoom, maar op de mens achter het symptoom. Ik stel jou centraal; technieken en theorieën hebben een ondersteunende rol.

Ik stem af op jouw unieke zelf en ga ervan uit dat jij over alle mogelijkheden beschikt om weer op je innerlijk kompas te leren varen. Dit betekent dat ik oog en oor heb voor jou als heel en compleet mens.

 

Bewustwording

Door je van je manier van functioneren bewust te worden, ontdek je waarin je je al goed ontwikkeld hebt en wat je nog kunt leren. Dan kun je je keuzemogelijkheden uitbreiden. Je leert niets af, maar vergroot je mogelijkheden om met zaken en situaties om te gaan. Dit kun je vervolgens testen in je dagelijks leven. Als jij je anders gedraagt, roep je andere reacties van je omgeving op.

Opgave voor counseling

  MrMrsMiss

  Velden met een * zijn verplicht

  Wat kun je van NLP-counseling verwachten?

  Intake In het eerste (vrijblijvende) gesprek verkennen we waar je tegenaan loopt en wat je wilt aanpakken. We bespreken dan ook wat ik je kan bieden. Traject Afhankelijk van je vraag beslaat het traject maximaal zes gesprekken van ongeveer 1,5 uur. Je krijgt opdrachten mee voor de tijd tussen onze gesprekken. We besteden veel aandacht aan het heden (wat speelt er nu), zonodig kijken we naar het verleden (hoe en wanneer is dit ontstaan), maar we richten ons vooral op de toekomst (hoe wil je het). De rode draad hierbij is je gevoelsbeleving waarmee je meer inzicht krijgt in het hoe en waarom jij zaken en situaties op deze wijze beleeft en dus op deze wijze reageert. Ik moedig je aan een brug te slaan tussen het besprokene en de werkelijkheid van alledag. En ik stimuleer je in het toepassen van je nieuwe inzichten in je dagelijks leven. Kosten Het eerste gesprek is gratis. Daarna zijn de kosten € 75,- per gesprek. Mocht dit bedrag een beletsel vormen, dan is het soms mogelijk ervan af te wijken. Afhankelijk van je ziektekostenverzekering worden de kosten geheel of gedeeltelijk vergoed.

  NLP-counseling voor wie en wanneer

  NLP-counseling is een therapie voor klachten, problemen en vragen als angsten, burn-out, depressiviteit, fobieen, trauma's, overspannenheid, overgewicht en relationele problemen. Partners met relatieproblemen en kinderen met hun specifieke vragen zijn, al dan niet met hun ouders, ook van harte welkom. Natuurlijk is er een grens aan wat NLP-counseling kan bieden. Die bespreken we in het eerste gesprek.