Werken met systemen

Daar waar mensen elkaar ontmoeten ontstaat een systeem. Dus ook een team of een organisatie vormt een systeem. En een systeem is nu eenmaal onderhevig aan systemische wetmatigheden. Zo zal een systeem altijd pogingen doen om de balans, de ordening en de binding zo optimaal mogelijk te laten worden.

We kunnen het systeem inzichtelijk maken door van het systeem een opstelling te maken. Dat kan een familie of een organisatie zijn of delen van het systeem, dus een team of alleen vader, moeder of relatie zijn. Dat kan door voorwerpen maar ook door representanten. Mensen representeren dan een functie of een persoon binnen het systeem.

Zo'n opstelling geeft inzicht over het systeem en de fricties of belemmeringen die binnen het systeem aanwezig zijn. Met de opstelling kun je ook testen aan welke oplossingsrichting gedacht moet worden om het systeem en dus de client verder te helpen.

Systemisch kijken en werken kan met elke groep van elementen die een systeem vormen. Bekend zijn de familieopstellingen en organisatieopstellingen maar ook andere elementen die deel uitmaken van een systeem kunnen worden opgesteld.

 

Systemisch coachen en counselen is een techniek waarbij de client inzicht krijgt in het systeem en de belemmeringen waarbij gebruik gemaakt wordt van allerlei hulpmiddelen in plaats van representanten. Hierdoor is er meer aandacht voor de werkelijke problematiek van de client, kunnen er meerdere lagen in de problematiek bespreekbaar worden gemaakt en is niet gebonden aan specifieke ruimtes. Het kan dus overal plaatsvinden ook in ruimten die normaal niet gebruikt kunnen worden voor opstellingen.

We komen graag een keer bij u praten of deze manier van coachen voor u een geschikt instrument is. Maak een afspraak met Arjan van Weert, 0528-234528 of email.

Organisatieopstellingen

Daar waar mensen elkaar ontmoeten ontstaat een systeem. Dus ook een team of een organisatie vormt een systeem. En een systeem is nu eenmaal onderhevig aan systemische wetmatigheden. Zo zal een systeem altijd pogingen doen om de balans, de ordening en de binding zo optimaal mogelijk te laten worden.

We kunnen het systeem inzichtelijk maken door van de organisatie of een deel daarvan een opstelling te maken. Dat kan door voorwerpen maar ook door representanten. Mensen representeren dan een functie of een persoon binnen het systeem.

Zo'n opstelling geeft inzicht over het systeem en de fricties of belemmeringen die binnen het systeem aanwezig zijn. Met de opstelling kun je ook testen aan welke oplossingsrichting gedacht moet worden om de organisatie verder te helpen.

Toepassingsgebieden waarbij organisatieopstellingen een goed instrument is, zijn:

  • bij problemen met samenwerken, teamvorming of saamhorigheid,
  • thema's rond leiderschap
  • hokjesgeest en zwarte pieten
  • keuze vraagstukken
  • groot verloop en hoog ziekteverzuim
  • fusies

Een organisatieopstelling bestaat uit maatwerk maar start met een vrijblijvend intake gesprek met daarin een voorstel van onze kant. Een organisatieopstelling varieert van twee uur tot een dagdeel van degene die de vraag inbrengt.

We komen graag een keer bij u praten of een opstelling voor u een geschikt instrument is.

Inlichtingen: bel 0528-234528 en opgave via aanmeldformulier

Familieopstellingen

Een onbewuste verstrengeling met de familie kan de oorzaak zijn van veel problemen in de relatie, op het werk en van lichamelijke klachten. In een familieopstelling wordt zo'n verstrengeling zichtbaar. Dat geeft een diepgaand zelfinzicht en in de dynamiek binnen het familiesysteem. Dit inzicht kan iemand diep raken. Daardoor verandert er wezenlijk iets, wat vaak het begin is van grote veranderingen op allerlei terreinen van het leven.
Een familieopstelling maakt de verborgen belemmeringen, de patronen en hun onderliggende betekenis zichtbaar. De theorie gaat uit van een natuurlijke orde: iedereen heeft een eigen plek binnen zijn systeem van herkomst. Een familieopstelling herstelt de natuurlijke orde.

Wat gebeurt er tijdens een opstelling?

Bij een familieopstelling is een vraagsteller en een groep zogenoemde stand-ins aanwezig. Nadat de vraagsteller zijn of haar situatie of probleem heeft beschreven, vraagt de begeleider naar relevante zaken en gebeurtenissen in de familie. Daarop kiest de vraagsteller stand-ins voor belangrijke levende en dode familieleden en geeft ze intuïtief een plaats in de ruimte, dicht bij elkaar of ver van elkaar af, elkaar aankijkend of in de verte starend.

Zo gauw de stand-ins staan opgesteld, hebben ze dezelfde gevoelens als degene die ze vertegenwoordigen. Als gevolg van wat de stand-ins waarnemen en aangeven, verandert de begeleider hun plaats ten opzichte van elkaar, net zo lang tot ieder lid van het systeem aangeeft dat het zó goed is. Dan blijkt een nieuwe orde in het familiesysteem te zijn ontstaan en komt er een diepe rust, want ieder staat op de juiste plek.

Waarom hebben alle dingen een naam?
vroeg het meisje aan de meester.
Het was even stil - en hij antwoordde: Wat een mooie vraag.

Je naam heb je van je ouders gekregen.
Omdat je een naam hebt, kan ik je roepen.
En als ik je roep, kun je bij me komen.
En als je komt, kan ik je vasthouden.
En als ik je vastpak, kan ik je loslaten.

Ook organisatievraagstukken kunnen worden ingebracht.

Klik hier voor meer informatie over organisatieopstellingen

Voor informatie en opgave: Arjan van Weert, 0528 - 234528 of Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 

Agenda Hoogeveen

Agenda van de Academie voor Psychologica

29 Mar 2018
Werkplaats familieopstellingen Hoogeveen

17 Apr 2018
Gratis informatieavond NLP Hoogeveen

26 Apr 2018
Werkplaats familieopstellingen Hoogeveen

29 May 2018
Gratis informatieavond NLP Hoogeveen

31 May 2018
Werkplaats familieopstellingen Hoogeveen

19 Sep 2018
NLP Master Practitioner woensdag Hoogeveen

19 Oct 2018
Opleiding NLP practitioner vrijdag Hoogeveen