Veel mensen voelen zich in situaties onzeker. Door een gebrek aan zelfvertrouwen maakt dat ze zich angstig voelen en bang zijn om te kort te schieten. Er ontstaat een neerwaartse spiraal. Want deze angst maakt dat hun denken wordt uitgeschakeld, waardoor ze minder presteren dan ze kunnen. Ze durven niet zichzelf te zijn en zeggen niet wat ze denken of voelen. Ze durven geen "nee" te zeggen en gaan over hun eigen grenzen. Dit alles veroorzaakt spanningen en dat uit zich vaak in het lichaam. Verstijfde of verkrampte spieren en een oppervlakkige ademhaling. Het effect daarvan is dat je lichaam minder goed functioneert, wat weer een negatief effect heeft op je gevoel van zelfvertrouwen.

Mensen ontlenen hun zelfvertrouwen aan het beeld dat ze van zichzelf hebben. Een beeld dat gevormd is door hun ervaringen uit het verleden. En ervaringen uit het verleden worden gevormd is door allerlei belemmerende overtuigingen, zoals: "Ik mag geen fouten maken", "Ik moet perfect zijn","Kritiek kan ik niet verdragen","Hij mag niet kwaad op me worden", etc.

Een fout maken betekent nog niet dat iemand volledig mislukt is en kritiek kan ook opbouwend opgevat worden. Mensen hebben invloed op de wijze waarop ze hun ervaringen beleven en daarmee ook op hun zelfvertrouwen. Vertrouwen in eigen kunnen is een onmisbare voorwaarde voor succes. Door de belemmerende overtuigingen om te zetten in succesvolle overtuigingen krijgen mensen veel meer zelfvertrouwen en worden ze zich bewust van hun eigen kracht.

In de counseling leer je om belemmerende overtuigingen te herkennen en deze te veranderen in succesvolle overtuigingen. Het positieve effect ervan is meer zelfvertrouwen in moeilijke situaties, een positief zelfbeeld, zekerder van jezelf en beter omgaan met kritiek. Je leert hoe je van succeservaringen kunt leren en ze als inspiratie kunt gebruiken in de toekomst!

Inlichtingen: bel 0528-234528 en opgave via aanmeldformulier

 

Agenda Hoogeveen

Agenda van de Academie voor Psychologica

29 Mar 2018
Werkplaats familieopstellingen Hoogeveen

17 Apr 2018
Gratis informatieavond NLP Hoogeveen

26 Apr 2018
Werkplaats familieopstellingen Hoogeveen

29 May 2018
Gratis informatieavond NLP Hoogeveen

31 May 2018
Werkplaats familieopstellingen Hoogeveen

19 Sep 2018
NLP Master Practitioner woensdag Hoogeveen

19 Oct 2018
Opleiding NLP practitioner vrijdag Hoogeveen